Naar de homepage

Klaverjassen

Toen mijn vrienden hoorden dat ik niet kon Klaverjassen, moest daar direct iets tegen gebeuren. Inmiddels heb ik een paar keer meegespeeld, maar ben ik wel vaak een blok aan het been van de medespeler. Gelukkig heb ik met dit spel een mooie trainingsmogelijkheid.

Klaverjassen is een echt Nederlands spel, maar de maker heeft alles naar het Engels vertaalt om de rest van de wereld mee te laten genieten. Alleen de naam van het spel is intact gebleven. De ervaren klaverjassers onder ons zullen deze echter niet hoeven te lezen.

Aan het begin kies je een medespeler, waar je het hele spel aan vast zit. (Met mijn vrienden wisselen we door, zodat aan het eind iedereen met elkaar heeft gespeeld.) Veel maakt dit niet uit, de speelsterkte van de computerspelers lijkt gelijk. Soms zijn er wel domme fouten, zo heb ik tegenstanders meegemaakt die speelden op een kleur waar ze slechts één lage troef hadden. Het mag de pret echter niet drukken, en kun je wel mooie overwinningen behalen.

On-line klaverjassen tegen de computer is natuurlijk minder leuk dan met vrienden in de kroeg. Maar ik kan nu wel goed oefenen, en wie weet verras ik volgende keer vriend en vijand!

↑ Naar boven ↑